icoon schaduw tekenen

Natuurlijke schaduw

Als beelden vrijstaand gemaakt zijn, maar u wilt niet dat ze gaan zweven, dan wordt vaak een natuurlijke schaduw gebruikt. Als het mogelijk is, gebruiken wij hiervoor de bestaande schaduw van het beeld, op deze manier is het resultaat zo natuurlijk mogelijk. Het is de kunst om de schaduw die in het beeld aanwezig is zodanig te isoleren en te neutraliseren dat het vrijstaand gebruikt kan worden. Zo kunnen wij de schaduw gebruiken op elke gewenste achtergrond.

twee limoenen zonder schaduw twee limoenen met natuurlijke schaduw
cocktailshaker zonder slagschaduw cocktailshaker met een slagschaduw

Slagschaduw

Een slagschaduw is de schaduw die een persoon of een object werpt op een ondergrond of op een ander voorwerp. Het voordeel van een slagschaduw is dat we deze kunnen maken zoals u dat wilt. Voor een folder of in de webshop zijn er vaste ruimtes gereserveerd voor de verschillende beelden. Doordat de slagschaduw een vaste positie en grootte krijgt, blijven de beelden rustig en overzichtelijk.

Spiegelschaduw

Ook wel een spiegelreflectie genoemd geeft een gevoel van diepte in het beeld. Het beeld dat weerspiegelt op de ondergrond heet een spiegelschaduw. Het is uitermate geschikt voor het presenteren van je producten. Je kunt de lengte van de schaduw beperken tot een vaste afmeting, zodat ook het presenteren van meerdere producten overzichtelijk blijft.

Cocktail zonder schaduw Cocktail met spiegelreflectie