Icoon Default

Default

De optie default is te selecteren in de Image Configurator. Dit is geen kleurruimte, maar de keuze om de kleurruimte door ons te laten selecteren. Ideaal als u zelf niet goed weet welke kleurruimte u moet kiezen. We kijken of de geüploade afbeeldingen al een kleurprofiel hebben. Als dit het geval is, gaan we door met deze kleurruimte. Mochten de afbeeldingen nog niet beschikken over een kleurruimte, dan kijken we aan de hand van uw gekozen opties naar de meeste geschikte kleurruimte en vervolgens wijzen we een kleurprofiel toe aan uw afbeeldingen.

Icoon sRGB

sRGB

Het meest toegankelijke kleurprofiel is sRGB. Met dit profiel ben je er zeker van dat de kleurweergave op jouw monitor dezelfde is als op die van je buurman. Dat komt omdat sRGB de standaard is die de meeste monitoren ondersteunen, daarom is dit profiel uitermate geschikt voor online gebruik zoals de fotos op je website of webshop.

icoon Adobe RGB

Adobe RGB

Adobe RGB is een kleurprofiel dat je kiest als je een zo groot mogelijk kleurbereik wil creëren, bijvoorbeeld als je een foto wil afdrukken. Fotografen maken daarom veel gebruik van dit kleurprofiel. Adobe RGB vereist wel grafische software die het kleurprofiel herkent en alle kleuren eruit kan halen. Dit profiel is met name een voordeel als je zelf je foto’s afdrukt of naar een professionele afdrukcentrale stuurt. Veel fotoprinters kunnen met de uitgebreide set aan inkt meer kleuren afdrukken dan in sRGB, de hogere kleurverzadiging en vloeiende overgangen komen dan echt tot hun recht.

icoon cmyk

CMYK

CMYK kiest u alleen wanneer het om commercieel drukwerk gaat en dus niet om het printen van een foto. Bij dit profiel krijgt al het drukwerk dezelfde consistentie, zoals de specifieke kleur in uw huisstijl die op flyers gedrukt moet worden. Sommige drukkers werken met een eigen profiel, dat ze je toe kunnen sturen. Als u geen ervaring hebt met het aanleveren van drukwerk, dan kunt u dit aangeven bij de drukker. Meestal zet een vormgever of drukker het bestand dan liever zelf om van RGB naar CMYK, om fouten te voorkomen.